top of page
pexels-cottonbro-4268555_edited.jpg

Съвети

Сигурно често виждаш много красиви букети, аранжирани по начин, който спира дъха и тайно се надяваш и ти да получиш такъв. Е, ние може да ти покажем как сам да го аранжираш. Много е просто, ако следваш нашите съвети. 

Обещаваме ти, не е трудно!

Съвети

Основни съвети, за да живеят цветята ти

още по-дълго:

1. Приготви вода

За да стигнат цветята до теб, те са изминали дълъг път и със сигурност са ожаднели. Затова вземи чиста ваза, напълни я със студена вода и добави специалната храна за цветя. Преди да потопиш цветята почисти цветните стъбла в основата и махни ненужните листа. Остави само тези, които са над водата. Ако забравиш да махнеш листата и те останат потопени в нея, това със сигурност ще ускори процеса на гниене и е възможно да съкратиш живота им.

229796-P1Z7KL-844.jpg
2. Режи под ъгъл

След като подготвиш цветята е време да ги подрежеш! Важно е това да направиш с остра ножица (най-добре да е цветарска), но ако не разполагаш с такава, може да използваш и остър кухненски нож.  Подрежи ги с 4-5 см, но косо (под ъгъл 45), по този начин осигуряваш по-голяма повърхност за пиене. Ако правиш това на всеки 2-3 дни има голяма вероятност да им  се радваш по-дълго време.

3. Сменяй водата

Още един съвет: Сменяй водата всеки ден (или поне когато се сетиш) и добавяй храна за цветя към нея. Това предотвратява развитието на бактерии във вазата и спомага за цъфтежа им. Както ти имаш нужда от свежест, така и твоите цветя. Хидратирай ги. Колкото по-често, толкова по-добре!

qin-rong-EbzC__hKci8-unsplash_edited.jpg
Допълнителни грижи

Искаш цветя ти да са свежи по-дълго време? Лесно е!

Просто ги пази от пряка слънчева светлина и топлина. За разлика от естествената среда на цветята, отрязаните вече такива не обичат слънцето и топлината. Всъщност тези фактори са много опасни за тях и драстично могат да съкратят свежестта им. Това означава, че слънчевият перваз на прозореца е подходящ само за бърза снимка, но не и да бъдат сложени там. По-добре ги постави 2-3 метра навътре.

Освен това някои цветя цъфтят по-бързо, а други не чак толкова. Наблюдавай ги и когато видиш, че имат нужда от почистване премахни прецъфтелите цветове и ги подрежи.

* Пази далеч от домашни любимци, източници на топлина, пряка слънчева светлина и малки деца!

Екипът ни е на разположение за теб!

Това, което е събрало нашия екип е любовта към цветята. Независимо дали имаш нужда от съвети за отглеждането на цветята ти, специални техники за аранжиране или нещо друго, ние сме на линия за теб.

Свържи се с нас и ще се постараем да помогнем. По всяко време.

bottom of page